WYKAZ PRODUKTÓW PODLEGAJĄCYCH WETERYNARYJNEJ KONTROLI GRANICZNEJ W GRIW GDYNIA
HC-NT - produkty przeznaczone do spożycia przez ludzi nie wymagające przechowywania
               w obniżonej temperaturze.
HC-T(CH) - produkty przeznaczone do spożycia przez ludzi wymagające przechowywania
                    w temperaturze chłodzenia.
HC-T(FR) - produkty przeznaczone do spożycia przez ludzi wymagające przechowywania
                    w temperaturze mrożenia.
NHC-NT - produkty nie przeznaczone do spożycia przez ludzi nie wymagające przechowywania
                  w obniżonej temperaturze.
NHC-T(CH) - produkty nie przeznaczone do spożycia przez ludzi wymagające przechowywania
                       w temperaturze chłodzenia.
NHC-T(FR) - produkty nie przeznaczone do spożycia przez ludzi wymagające przechowywania
                      w temperaturze mrożenia.
WYKAZ ZWIERZĄT PODLEGAJĄCYCH WETERYNARYJNEJ KONTROLI GRANICZNEJ W GRIW GDYNIA
U - zwierzęta kopytne: bydło , świnie , owce , kozy , konie i koniowate.
E - konie i koniowate przewożone lub przywożone na okres do 90 dni.
O - pozostałe zwierzęta.